חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכונים מיוחדים לראש השנה 

    של נעמה קדוש

המתכונים שישדרגו לכם את שולחן החג במתנה

רשימת המתכונים לראש השנה

סלטים

מנות דגים מיוחדות

מנות בשר נהדרות

מנות אחרונות פרווה

שנה טובה!

סלט רימונים ועשבי תיבול 

1 גרעיני רימון 

צרור כוסברה 

צרור פטרוזליה

מעט שמיר

עלי נענע

מלח

פלפל שחור

שמן זית

מיץ מלימון טרי

1 כף רכז רימונים

1 כף סילאן

סלט סלק אדום בתנור נעמה קדוש

2 סלק אדום 

1/4 כוס מים 

1 צרור כוסברה

3 שיני שום כתוש

גרידת לימון

מיץ מלימון טרי

מלח

פלפל שחור

2 כפות שמן זית 

אופן ההכנה:

1. מקלפים את הסלק וחותכים לקוביות 

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה

שופכים במרכז התבנית 1/4 כוס מים 

מכסים בנייר אפיה ואופים כ 40 דקות או עד להתרככות הסלק

ומקררים 

2. קוצצים את הכוסברה מוסיפים את השום הכתוש, מלח,פלפל שחור,שמן זית, מיץ לימון וגרידת לימון 

מערבבים יחד 

בתאבון

סלט גזר מרענן

 5 גזרים לחתוך לגפרורים

 כוסברה

פטרוזיליה 

עלי נענע

שקדים מולבנים או פקאן מסוכר

רוטב

1/3 כוס שמן

1/3 כוס חומץ

2 כפיות חרדל

3 כפות סוכר או 2 כפות דבש

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

כפית שום כתוש..

לערבב היטיב ולשפוך על הסלט סמוך להגשה.. נעמה  קדוש 

סלט מנגו ורימון – נעמה קדוש

מנגו חתוך לקוביות 

גרעיני רימון 

זה כל המתכון מערבבים ואוכלים בהנאה!!!

 

סלט חצילים וגמבה נעמה קדוש

1 חציל גדול חתוך לקוביות 

1 גמבה קוביות

3 שיני שום כתוש

צרור כוסברה

מלח

כף שטוחה פפריקה מתוקה

חצי כף כמון 

רבע כף קימל 

שמן 

אופן ההכנה:

1. מחממים מחבת לוהטת ללא שמן וצורבים את קוביות החציל מ2 הצדדים לאחר מכן מוסיפים את קוביות הגמבה וממשיכים לצרוב עוד 5 דקות ואז מרססים את קוביות החצילים עם שמן מכל הצדדים עד שכל החצילים מכוסים שמן או שניתן להוסיף שמן למחבת כשהלהבה נמוכה על מנת שהשמן לא יישרף

2. מוסיפים לאחר שהחציל מתרכך שמן, שום כתוש, מחצית  מהכוסברה 

 

דג סלמון ובזיליקום נעמה קדוש 

4-6 פילה דג סלמון 

עלי בזיליקום 

שומשום שחור

רוטב :

2 שיני שום כתוש

2 כפות דבש 

2 כפות רוטב סויה

2-3 כפות חומץ

רבע כוס שמן זית 

מלח

פלפל שחור 

אופן ההכנה:

1. שוטפים את הדג במים ומעט חומץ מנגבים ומניחים בתבנית

2. מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב ושופכים מעל הדג

3. אופים בתנור 14-16 דקות תלוי בגודל הדג

קציצות דגים 

לקציצות :

1 ק״ג מרלוזה טחון

200 גרם מושט טחון 

צרור פטרוזיליה קצוצה

צרור כוסברה קצוצה 

2 פרוסות לחם רטובות וסחוטות

1 כף אריסה 

מלח

פלפל שחור 

1 ביצה 

לרוטב:

2 עגבניות 

1 פלפל ירוק חריף 

5 פלפל צילי אדום יבש

1 גמבה

5 שיני שום 

2 כפות פפריקה מתוקה

1 כפית כורכום 

מלח

פלפל שחור 

מים 

פטרוזיליה קצוצה מעל 

אופן ההכנה:

1. בקערה קטנה ממלאים מים וטובלים את פרוסות לחם עד שהם ספוגים הטיב

סוחטים וקוצצים את הלחם לחתיכות קטנות 

2.לקערת הקציצות יש להוסיף את הדגים הטחונים, פרוסות לחם,הפטרוזיליה, כוסברה,ביצה,אריסה ותבלינים ללוש הטיב יחד עד לקבלת עיסה אחידה 

3. מכדררים ומניחים בצד  במגש מכוסה בניילון כ 10 דקות 

4. מכינים את הרוטב: בסיר רחב יש לשים רבע כוס שמן,  את העגבניות חתוכות לקוביות, פלפל ירוק שלם או חתוך לקוביות( למי שאוהב חריף)

את הגמבה חתוכה לקוביות 

אתה פלפל היבש ( לאחר שהורדנו לו את החלק העליון ושטפנו את תוכו)

שיני שום והתבלינים מטגנים הכל יחד כ 7 דקות עד לקבלת רוטב עסיסי 

5. מוסיפים מים ומרתיחים אותם 

6. כשהמים רותחים מסדרים את הקציצות בסיר וממשיכים לבשל על אש גבוהה עוד כ 5 דקות 

לאחר מכן מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה כ 40 דקות או עד שהקציצות מוכנות 

במהלך הבישול יש להטות את הסיר ולמזוג מהרוטב על כל הדגים 

בתאבון

דג סלמון ובזיליקום נעמה קדוש 

4-6 פילה דג סלמון 

עלי בזיליקום 

שומשום שחור

רוטב :

2 שיני שום כתוש

2 כפות דבש 

2 כפות רוטב סויה

2-3 כפות חומץ

רבע כוס שמן זית 

מלח

פלפל שחור 

אופן ההכנה:

1. שוטפים את הדג במים ומעט חומץ מנגבים ומניחים בתבנית

2. מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב ושופכים מעל הדג

3. אופים בתנור 14-16 דקות תלוי בגודל הדג

דג דניס בתנור נעמה קדוש

4 דגי דניס שלמים 

צרור כוסברה קצוצה 

צרור פטרוזיליה קצוצה 

2 גבעולי סלרי קצוצים

4 פלפלים יבשים

פלפל ירוק חריף קוביות 

מיץ מלימון טרי

מלח

פלפל שחור

רבע כף כורכום

חצי כף פפריקה מתוקה 

רבע כוס שמן זית 

3 תפוחי אדמה פרוסים דק מאוד

חצי כוס מים 

אופן ההכנה:

1. מניחים בתבנית את פרוסות תפוח האדמה 

מפזרים מלח, פלפל שחור ומעט שמן זית 

2. מנקים את הדגים חורצים פס בחלקו העליון ומניחים את הדגים מעל התפוח אדמה 

3. מערבבים בקערה: כוסברה, פטרוזיליה,סלרי,פלפל ירוק, מיץ לימון, שמן זית, ותבלינים 

4. ממלאים חלק מהתערובת בדג את השאר מפזרים מעל כל הדגים 

5. שופכים חצי כוס מים בתבנית 

6. מכסים בנייר אפיה או מכסה אופים בחום 180 מעלות כשעה או עד שהדג מוכן

בתאבון

צלי בקר בתנור נעמה קדוש 

נתח שלם של צלי כתף ( מספר 5)

שליש כוס שמן זית 

מלח 

פלפל שחור גרוס 

1 כוס יין אדום 

5 שיני שום 

אופן ההכנה:

1. בתבנית מרופדת בנייר אפיה מניחים את הרולדת בשר חורצים 5 חריצים בגודל השום ומכניסים לחריץ שיצרנו 

2. מורחים את הנתח בשמן זית מפזרים מלח, פלפל שחור 

4. שופכים את היין מעל 

עוטפים את הנתח בנייר אפיה והנייר כסף 

ומעל סוגרים בנייר אפיה גם את התבנית 

5. אופים בחום 160 מעלות בטורבו למשך שלוש וחצי עד 4 שעות 

 

בתאבון

אסאדו עם בטטות ודלעת נעמה קדוש

2 קג אסאדו

2 בטטות 

1 דלורית או דלעת 

2 בצל 

כוס יין יבש 

1 כוס מים 

3-4 כפות סילאן

1/3 כוס שמן זית 

1 כפית כורכום 

1 כף גרגירי חרדל

2 כפות חרדל דיז’ון 

מלח גס

פלפל שחור גרוס 

אופן ההכנה :

1. בקדירה שמים רצועות בצל 

2. מניחים מעל את נתחי האסאדו

3. מורחים את החרדל על האסאדו 

4. מפזרים מעל את התבלינים ומעסים את האסאדו בעזרת הידיים 

מוסיפים שמן זית וסילאן

5. מוסיפים לקדירה יין יבש ומים 

6. מכסים בנייר אפיה ומעל נייר כסף 

אופים בחום 180 מעלות כ 3 שעות 

7. קולפים את הבטטות והדלעת או הדלורית חותכים לקוביות גדולות 

8. מוציאים מהתנור מכניסים את הבטטות והדלעת לקדירה מוזגים בעזרת כף את הרוטב על הבטטות 

מכסים ומחזירים לתנור לעוד שעה אפיה 

יש לחתוך מעט את הנתח לוודא שהוא רך! 

אם הוא עדיין לא רך מחזירים לתנור לעוד חצי שעה 

 

בתאבון

פרוסות בשר עם גמבה נעמה קדוש

 1 בצל קצוץ לקוביות

 1 גמבה חתונה לקוביות 

3 כפות כוסברה קצוצה 

גוש בשר מס 5

 1 כף פפריקה מתוקה

 1 כפית כורכום 

מלח,פלפל שחור לפי הטעם 

אופן ההכנה : 

1. להרתיח סיר מים גדול עם גזר , עלי דפנה גבעול סלרי לאחר שהמים רותחים מכניסים את הגוש בשר לסיר מרתיחים כ 20 דקות  לאחר מכן מבשלים על אש נמוכה כשעתיים עד להתרככות הבשר מקררים את הבשר לפחות 5 שעות במקרר . 

2. בסיר נפרד מחממים 3 כפות שמן זית מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להתרככות

 3. מוסיפים את קוביות הגמבה ומטגנים עוד 5 דקות

 4. מוסיפים את הכוסברה ואת כל התבלינים מטגנים יחד לפתיחת התבלינים בשמן 

5. מוציאים את הבשר ופורסים לפרוסות 

6. מניחים בסיר את פרוסות הבשר

 7. מוסיפים מים עד שהם מגיעים לגובה הבשר ..

 8. מרתיחים את התבשיל הטיב לאחר מכן יש להנמיך ללהבה נמוכה ולהמשיך לבשל כ שעה

 9. במהלך הבישול מומלץ לפתוח את המכסה  ובעזרת כף למזוג את הרוטב על פרוסות הבשר

קציצות עם אננס ושקדים נעמה קדוש 

1 קג בשר טחון 

2 בצל חתוך לקוביות מטוגן 

1 תפוח אדמה מגורד

 צרור כוסברה

 1 כף ראס אל חנות

 מעט כורכום

 מלח רבע

 כפית פלפל לבן

 2 כפות שמן זית 

כפית שום כתוש 

2 כפות קמח לרוטב: 

2 בצל חתוך לקוביות כוס צימוקים בהירים

 1 כוס שקדים מולבנים

 7 אננס מיובש 

1 כפית כורכום

 מלח 

כפית שום כתוש

 אופן ההכנה: 

1. לטגן את הבצל עד להזהבה להוסיף לבשר את כל המרכיבים וללוש יחד לעיסה אחידה כולל הבצל לכסות בניילון ולתת מנוחה של 10 דקות..

 2. לכדרר לכדורים ולשטח מעט ..

 3. לחמם מחבת פסים לטגן את הקציצות כמה דקות מכל צד עש שהן משחימות..( בלי שמן) להעביר לצלחת ,בנתיים נכין את הרוטב .. 

4. לטגן את הבצל עד להזהבה להוסיף את התבלינים ,השקדים ולטגן מעט שהתבלינים ייפתחו מעט 

5. להוסיף את הצימוקים 

6. לסדר את האננס בשכבה אחת מעל הבצל

 7. להוסיף מים עד לגובה האננס, שהמים יכסו את האננס להרתיח את המים

 8. לסדר את הקציצות בסיר

 9. לצקת מהרחוב על הקציצות להרתיח יחד, להנמיך את האש ולבשל 30 דקות ..

מרק סימנים לראש השנה הכל בסיר 1

1 קג בשר ראש
2 בצל
3 תפוח אדמה
3 גזרים
3  עלי סלק
1  חתיכה של דלעת
1 קרא סוג של דלעת
1 כרישה
8 גבעולי לוביה(רוביה)
1 עגבניה חתוכה לרבעים
3 גבעולי סלרי
צרור כוסברה
2 כפות רסק עגבניות
1 כף פפריקה
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
1-2 כפות חוויג למרק

לחלוט את הבשר במים רותחים
בסיר למלא מים עד הסוף
להוסיף
גבעול סלרי ,1 גזר, 1 בצל
עלי דפנה
מעט כורכום ופלפל שחור
להרתיח את המים ולהכניס פנימה את הבשר
לבשל עד להתרככות הבשר
להוציא את הבשר מהסיר לחתוך לקוביות.

בסיר חדש:
מעט שמן זית לחמם להכניס את הבצל חתוך לקוביות ואת הבשר לטגן מעט.
להוסיף כף פפריקה ו1 כף רסק עגבניות לערבב הכל יחד .
להוסיף לסיר את כל המצרכים
למלא מים עד ל3/4 גובה סיר
להוסיף עוד כף רסק עגבניות
ואת שאר התבלינים
להרתיח הטיב ,לאחר ההרתחה יש להנמיך את האש ולבשל עד להתרככות הבשר.

אסאדו עם עשבי תיבול ואננס נעמה קדוש

1.5 קילו אסאדו

4 בצלים

צרור פטרוזיליה

צרור כוסברה

גבעול סלרי 

כוס צימוקים בהירים

7 אננס מיובש 

1 כוס מים 

תבלינים:

חצי כפית כורכום

מלח

פלפל שחור 

כף צילי 

אופן ההכנה:

1. את הבצלים חותכים לרצועות מטגנים עם 2!כפות שמן עד שהבצל משחים מעט 

2.מוסיפים את התבלינים מערבבים יחד ומוסיפים את עשבי התיבול וממשיכים לערבב יחד 

3. מוסיפים את חלקי האסאדו וצורבים מעט מכל צד את חלקי האסאדו

4. מוסיפים את הצימוקים והאננס 

5. מוסיפים כוס מים מרתיחים את הסיר , מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כ 3 שעות עד שהבשר מתרכך 

בתאבון

 

קינוח פצפוצי שוקולד נעמה קדוש 

1 כוס דבש או סילאן

1 כוס חמאת בוטנים טבעית

200 גרם שוקולד 

5 כוסות פצפוצי אורז

1 כוס אגוזי מלך קצוצים 

ציפוי שוקולד לבן:

1 כוס חמאת בוטנים

200 גרם שוקולד לבן או פצפוצי שוקולד צ'יפס לבן פרווה

 אופן ההכנה:

1.להמיס יחד על הגז עד להמסה את הדבש, השוקולד והחמאת בוטנים 

2. להוסיף את פצפוצי האורז האגוזים ולערבב עד שכל פצפוצי האורז מצופיםבשוקולד

3. בתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפיה להדק הטיב לכסות ולהכניס למקפיא ל10 דקות 

להמיס בסיר:

1 כוס חמאת בוטנים

200 גרם שוקולד לבן או פצפוצי שוקולד צ'יפס לבן פרווה

לשפוך על פצפוצי אורז את השוקולד הלבן לכסות שוב ולהכניס למקפיא ל24 שעות ורק אז 

ניתן לחתוך לריבועים לשים במנג'טים

קינוח מהמם לחג !!

מאפה פילו עם תפוחים ושקדים נעמה קדוש

חבילת עלי פילו 

4 תפוחים חמוצים 

1 כפית מיץ לימון 

3 כפות אבקת סוכר

1/2 כוס שקדים מולבנים קלויים 

1 כף שטוחה קינמון 

שמן למריחה 

אופן ההכנה:

1. מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות מניחים בקערה מפזרים מעל כפית מיץ לימון ( שלא ישחיר )

2. לוקחים 3 עלים של פילו מרססים בשמן כל עלה ומניחים אותם אחד על השני במדוייק 

3. מערבבים בקערה את התפוחים, קינמון, שקדים, אבקת סוכר 

4. לוקחים מהמלית תפוחים ומסדרים בקצה העלים בשורה את התפוחים 

5. מקפלים מעט את החלק הימני והשמאלי של העלים פנימה 

מגלגלים לרולדה דקה 

חוזרים על הפעולה עם שאר עלי הפילו והתפוחים 

6. מניחים על נייר אפיה בתבנית 

7. מרססים בשמן את הרולדה ואופים בחום 180 מעלות כ 20 דקות אן עד להזהבה 

לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר מעל 

בתאבון

עוגת דבש נעמה קדוש 

4 ביצים

1 כוס דבש

1 כוס מים רותחים עם שקית של תמצית תה 

3/4 כוס סוכר חום

1/2 כוס שמן

1 כפית קינמון 

1 כפית אבקת סודה לשתיה

1 כפית שטוחה אבקת אפיה 

3 כוסות קמח מנופה רב תכליתי של סוגת 

אופן ההכנה:

1. בקערה מערבבים יחד ביצים וסוכר במטרפה ידנית כ 2 דקות 

2. מוסיפים לקערה את השמן, תה ( לאחר שהתקרר ) , דבש, קינמון ואבקת סודה לשתיה 

מערבבים יחד לעיסה חלקה 

3. מוסיפים את הקמח ונאבקת אפיה מערבבים עד לקבלת עיסה חלקה 

4. מעבירים ל2 תבניות אינגלישקייק 

או לתבנית אינגלישקייק ו תבנית שקעים מרופדת במנגטים ( 12 יחידות) 

5. אופים בחום 160 מעלות 40 דקות 

או עד שנועצים קיסם במרכז העוגה ויוצאים פירורים לחים 

שנה מתוקה 

 

נעמה קדוש

סופלה פרווה אליפות – נעמה קדוש

3 ביצים שלמות

2 חלמונים

4 כפות סוכר

להקציף לקצף תפוח ובהיר.

בקערה נפרדת 

2 חפיסות שוקולד מריר פרווה (200 גרם)

1/2  קופסא שמנת מתוקה פרווה בערך.. ( כ 120 מ"ל)

להמיס במיקרוגל 1-2 דקות.

לקפל את התערובת של הקצף לתערובת השוקולד ולהוסיף ..

2 כפות קמח גדושות .

לערבב היטיב 

לשפוך לכוסות קרטון מיוחדות לסופלה.. בגובה 3/4 מגובה הכוס..

בערך 15 מנות!

להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות לאפיה רגילה למשך 10-12 דקות ..

המרקם למעלה קשה ובפנים רך…

בתאבון..

תחזית מזג האוויר

אפשר לבחור ערים מסוימות בלחיצה על המיקום

זמני היום