חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

יש בשר שהוא פרווה?!

הרב אביעד ברטוב, מנהל מכון "מדע תורתך", בראיון לאלעזר שטורם, עונה אחת ולתמיד האם ניתן לאכול בשר מתורבת עם חלב

נראה שהעתיד כבר כאן וחברות שונות בארץ ובעולם משווקות בשר סינטטי – כזה שתורבת בתנאי מעבדה.

כיצד מתייחסת ההלכה לבשר הזה?
הרב אביעד ברטוב מסביר את התהליך המדעי, וכן מביא את פסיקתו של הרב הראשי דוד לאו, לפיה הבשר המתורבת נחשב מלכתחילה פרווה וניתן לאכול אותו עם חלב.

עם זאת, מבהיר הרב ברטוב שיש בפסיקה הזו גם מספר סייגים:

ראשית, הפסיקה נוגעת לבשר שיוצר בחברת "אלף פארמס" הישראלית והיא מוגבלת אליו בלבד.

נקודה נוספת היא שאם הבשר המתורבת זהה לחלוטין לבשר רגיל בטעם, במרקם ובריח – אסור לבשל אותו בחלב מפני "מראית עין" שעלולה ליצור הרגל אכילת בשר עם חלב.

כיצד תא שנלקח מבשר אמיתי והתרבה במעבדה יכול להחשב פרווה?

האם ביצית מופרית של בעל חיים נחשבת בשרית?

צפו בראיון המלא.

 

דעה: "אסתר חיות, היית צריכה להתפטר דקה אחרי הנאום"

 

ערוץ Tov אקטואליה יהודית ברשתות החברתיות   🇮🇱

עוד באותו נושא
רוצים להתעדכן מיד כשיש חדש?
הצטרפו לניוזלטר:
הרשמה
עדכן אותי
guest
0 תגובות
הישן ביותר
החדש ביותר המדורג ביותר
Inline Feedbacks
צפה בכל התגובות

כתבות נוספות

0
מה אתם חושבים? נשמח שתגיבו.x

תחזית מזג האוויר

אפשר לבחור ערים מסוימות בלחיצה על המיקום

זמני היום