נראה שהעתיד כבר כאן וחברות שונות בארץ ובעולם משווקות בשר סינטטי – כזה שתורבת בתנאי מעבדה.
כיצד מתייחסת ההלכה לבשר הזה?
הרב אביעד ברטוב מסביר את התהליך המדעי, וכן מביא את פסיקתו של הרב הראשי דוד לאו, לפיה הבשר המתורבת נחשב מלכתחילה פרווה וניתן לאכול אותו עם חלב.
עם זאת, מבהיר הרב ברטוב שיש בפסיקה הזו גם מספר סייגים:
ראשית, הפסיקה נוגעת לבשר שיוצר בחברת "אלף פארמס" הישראלית והיא מוגבלת אליו בלבד.
נקודה נוספת היא שאם הבשר המתורבת זהה לחלוטין לבשר רגיל בטעם, במרקם ובריח – אסור לבשל אותו בחלב מפני "מראית עין" שעלולה ליצור הרגל אכילת בשר עם חלב.
כיצד תא שנלקח מבשר אמיתי והתרבה במעבדה יכול להחשב פרווה?
האם ביצית מופרית של בעל חיים נחשבת בשרית?
צפו בראיון המלא.