אם אתם שואלים אותנו, פשטידה היא פשוט מנה מנצחת, כזו שתמיד מצליחה. המאכל שנולד מהצורך להשתמש בכל מה שנותר במקרר במהלך השבוע, הפך עם השנים לסוג של אומנות, עבור מי שיודעים איך להוציא תחת ידם פשטידה מנצחת. אם אתם הורים מודאגים, המעוניינים לעודד את הילדים לאכול ירקות ופשוט לא יודעים איך, זה הפתרון האידיאלי עבורכם. ההוספה של הביצים, הגבינה והקמח, כל אלו הופכים כל ירק 'מבאס', למשהו שאי אפשר להפסיק לאכול ממנו. אנחנו כאן כדי לתת לכם כמה טיפים למתכון מנצח וכמובן, את המתכון שלנו לפשטידה עם בקורולי. אז אם אתם רוצים לשמוע עוד, במאמר הבא אנחנו נדבר בהרחבה על כל מה שאתם צריכים לדעת. רוצים לשמוע עוד? מעולה, כי אנחנו מתחילים ממש עכשיו.
כמה טיפים שתמיד עובדים
אז אם אתם מאלו שהמטבח מרתיע אותם בכל פעם מחדש, יש לנו כמה טיפים שפשוט תמיד עובדים ותמיד מתגלים כנחוצים. אז רגע לפני שאתם נלחצים מהמתכון, קראו את הטיפים הללו עם נשימה עמוקה:
הכינו את המרכיבים מראש: פשטידה קצת דומה לעוגה באופן ההכנה שלה. אם תדעו פשוט להכין את כל המרכיבים מראש, אם תמדדו את הרכיבים ורק תדרשו לערבב הכל בסיום העבודה, הרי שאתם כבר נמצאים בחצי הדרך. אגב, ברגע שאתם מודדים את המרכיבים והם מוכנים לכם בצד, הרי שאין לכם ממה לחשוש. כל אחד יכול להוציא כך מנה מפוארת.
עבדו עם תבנית מתאימה: תבנית איכותית מאפשרת אפיה טובה יותר ואחידה של כל המנה. השימוש בתבנית רב פעמית לדוגמא וכיוצא באלו, היא הרבה פעמים יכולה להתגלות כטעות רצינית. לכן, אנחנו ממליצים לכם לא לוותר ולרכוש תבנית איכותית, אשר באמת תשרת אתכם לאורך הזמן.
אתם תמיד יכולים להוסיף עוד ביצה וקמח תופח: אמנם, בהתחלה היינו ממליצים לכם להישאר דבוקים למתכון. אבל זה לא אומר כי בהמשך אתם לא יכולים להוסיף קמח וביצים כדי להגדיל את הנפח. אנחנו תמיד ממליצים להשתמש בקמח תופח או קמח עם אבקת אפיה, זאת כדי שהפשטידה תצא אוורירית יותר. כמובן ,תמיד אפשר לבחור להשתמש בקמח בריא יותר כמו כוסמין וכיוצא באלו.
מתכון מנצח למנה מעולה
אז אנחנו עכשיו עם מתכון עבור פשטידת ברוקולי. אתם כמובן יכולים להמיר את הירק בירקות אחרים ואז זו לא תהיה אולי פשטידת ברוקולי, אבל הבסיס הוא אותו בסיס והתוצאה, ללקק את האצבעות.
מצרכים:
- 500 גרם ברוקולי
- בצל אחד פרוס דק
- גביע יוגורט וגביע קוטג'
- 3 ביצים
- 100 גרם גבינה בולגרית או פטה עיזים
- כף טימין יבש
- מעט פלפל ומלח
- חצי כוס קמח תופח
אופן הכנה:
מטגנים קצת את הבצל עם שמן עד שהוא הופך לזהוב. בסיר נפרד, מרתיחים מים חמים ומניחים שם את פרחי הברוקולי לבישול ראשוני. מבשלים אותם חמש דקות ומסננים את המים. מקררים קצת את הבצל והברוקולי ובנתיים מערבבים את כל המרכיבים במתכון. בסוף, לאחר צינון קצר, מוסיפים את הבצל והברוקולי. מחממים תנור ל180 מעלות וממתינים קצת עד שיתחמם. משמנים תבנית ויוצקים את התערובת פנימה, אפשר גם להניח נייר אפיה לפני כן, כמובן. אופים את אותה פשטידת ברוקולי בין 40-45 דקות. עד שהמאפה עשוי היטב והחלק העליון שלו זהוב. אם רוצים, אפשר לגרד מעט פרמזן על המאפה לאחר האפיה.