בשבועות האחרונים נשמעות התבטאויות חוזרות ונשנות, בעיקר מצד אנשי שמאל, ש"מזהים תהליכים" ומצביעים על אנשי ימין כעל נאצים ופאשיסטים.
האם יש בכך זילות השואה?
ד"ר רות קבסה-אברמזון, מומחית לניהול וממשל, מתנגדת לאמירות הללו ומבהירה שהשפה משקפת את התרבות וקובעת רף מוסרי. כשסגן הרמטכ"ל לשעבר "מזהה תהליכים" הוא אינו מאותת על סכנה אלא בורא מציאות של מהי החברה הישראלית. לא רק שדבריו אינם נכונים עובדתית, אלא גם עקרונית והם מרדדים את המוסר.
עו"ד זיו מאור, מנחה בערוץ TOV, חושף דעה לא פופולרית וטוען כי שימוש בעולם המושגים של השואה והנאציזם כחלק מהדיון הפוליטי הוא מותר ואף נחוץ כדי לשמר את זכר השואה עבור הדורות הבאים – שכבר לא יכירו ניצולי שואה, ועלולים שלא לתפוס את גודל הזוועות שהתרחשו, "אחרת, השואה עלולה להתפס כאגדת עם".
ד"ר קבסה-אברמזון אינה מסכימה: "ברגע שאנחנו מחדירים את הרוע הנאצי לבנאליות החיים שלנו זו סכנה מוסרית משמעותית משום שזה שובר את ההבחנה בין טוב לרע". כמו כן, היא מבקשת להבחין בין זיכרון השואה לבין זילותה כפי שעשתה, לטענתה, שקמה ברסלר שבדבריה ביזתה את הנספים ואותנו – מחנה הימין. "ברגע שהיא לקחה דימוי לא נכון והחילה אותו על המציאות בצורה שגויה – היא גורמת להשטחת המחשבה, מה שמוביל בסופו של דבר לרוע".
צפו בדיון המלא
להרשמה לסמינר TOV בסוכות: