עמית המכון הבינלאומי למדיניות נגד טרור באוניברסיטת רייכמן, אביתר בן צדף, על מרכזיותו של הטנק בשדה הקרב: "אני אמרתי את זה עוד לפני המלחמה באוקראינה, שמרגע שנוסד הטנק הראשון ב-1915 על ידי חיל הים הבריטי, ואז נולדו אויבי הטנק והם גדלים ביחד. הטנק בעוד דור ייראה אחרת לגמרי, ממוגן אחרת, חמוש אחרת ועדיין הוא מלך קרב היבשה".
על אהוד ברק שבתקופתו החלו לקצץ בתקציב חיל השריון אומר בן צדף: "לא נעים להגיד אהוד ברק טוב בניסוחים אבל במעשים לא ראינו את גדולתו. בנו יותר מדי שריון אחרי מלחמת יום הכיפורים וזו תגובה טראומתית לטראומה. היו צריכים לצמצם בצורה הגיונית לא בחיתוך גס. אני לא רוצה לספר על סדרי כוחות אבל היום יש איום רב זירתי ואנחנו מבחינת שריון בבעיה וחיל האוויר לא יכול להחליף את השריון אלא רק חלק מתפקידיו".
"אם תיקח", מנסה בן צדף להסביר איך כל המומחים מפספסים את חשיבות השריון, "את המלצות המומחים לביטחון והבכירים, והגנרלים, על כל מיני נושאים אוסלו התנתקות, שדה הגז בלבנון, אתה רואה שהם טעו לחלוטין ונשאלת השאלה למה הם טעו האם כשהם היו הם לא טעו באותה מידה. אני טוען שאין כאן סטיה, הם טועים כל הזמן. הם זלזלו במצרים לפני מלחמת יום הכיפורים ואמרו ש'אם יד אחת עם עוזי נפזר את כל מי שינסה לחצות התעלה'".
מהם היתרונות הגדולים של הטנק בשדה הקרב העתידי ואיך ניצחו השרמנים את מלחמת יום הכיפורים?
צפו בראיון המלא באולפן ערוץ TOV
ליאור ג'יפים וחוויה אתגרית
https://bit.ly/LiorBenYashar
אני רק רוצה להגיד, שהקו מג'ינו שאתה משבח כל כך לא עמד בתקיפות האויב הגרמני- ונפל.
לעבוד אונליין מהבית! ללא ניסיון!
כ 5-3 שעות ביום
יכול להתאים? שלח/י לנו הודעה בוואטספ 052-4313764 רווית👇
זמינות מיידית!
יתר על כן, בימי הרמטכ"ל אהוד ברח חלה עליה דרמטית בפריצות למחנות צבא וגניבת ציוד. הרמטכל אהוד ברח היה פטפטן בלתי נלאה. היה גם לקקן גדול. הוא גם ניכס לעצמו את מבצע אנטבה אף על פי שלא לקח חלק פעיל במבצע עצמו. כשהמבצע הצליח הוא כתב לפרס כאילו הוא עצמו השתתף פיזית במבצע. לרבין, שהיה אז ראש ממשלה, הוא לא העז לכתוב.