חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

חרבות ברזל: המלחמה הזו היא אירוע בינלאומי

המזרחן ד״ר דורון מצא אומר כי רף ההסלמה כלפי ישראל עולה מכיוון חיזבאללה

שתפו :

״כח זה שלום״, כך צוטט אתמול המועמד הרפובליקני דונלד טראמפ כשהתייחס למעמדה הבינלאומי של ארה״ב ולמוקדי המלחמות העולמיים, לרבות זה בעזה.
טראמפ עשה סוג של רפרור לטקסט הידוע 1984 של ג׳ורג׳ אורוול (מלחמה זה שלום) ודייק כרגיל בהבחנתו. האירוע בעזה הוא בהחלט אירוע בקנה מידה בינלאומי אם נחבר את כלל הנקודות (אוקראינה, רוסיה, סין, איראן וכו').
העשורים המיטיבים של העולם ובעיקר של המערב נגמרו והתחיל העשור, אם לא למעלה מכך, שיאופיין בחוסר יציבות גבוהה וביותר ברזלים.
ברקע של האמירות הללו, מתקפת הכתב"מים אתמול על בסיס אמריקני בירדן בה נהרגו 3 חיילים אמריקנים ונפצעו עשרות נוספים. זו היתה תקיפה חריגה הן מבחינת התוצאות והן מבחינת הגאוגרפיה – ירדן, שהופכת אט אט לחוליה חלשה בגיאוגרפיה של ציר ההתנגדות האיראני. זו נקודה שישראל צריכה לסמן אותה כבעייתית גם עבורה.
מן הסתם, תבוא תגובה אמריקנית, אבל ספק אם ביידן יסמן, כמו שצריך, את איראן כיעד התגובה. בינתיים האיראנים מגבירים את הלחץ על ארה״ב , גם בידיעה כי הוא עשוי לעבוד בהפוך על הפוך על הממשל הדמוקרטי שמאז תחילת המלחמה מאותת בכל דרך על עניינו לשוב למציאות איזורית בעייתית מבחינה אסטרטגית, לפחות לישראל.
העניין הזה (כמו גם היעדר תגובה ישירה) עלול להחליש את המאמץ האמריקני ללחוץ את חיזבאללה להסיג את כוחותיו בלבנון ולהחליק עוד יותר את המדרון בדרך לעימות איראני ישראלי נוסף (הפעם בדמות חיזבאללה) בחודשי האביב והקיץ הקרובים אחרי הכרעת מרכז הכובד של חמאס בח'אן יונס.
בינתיים, בחסות מזג האוויר הסוער, מנצל חיזבאללה את התפאורה כדי לאתגר את צה״ל והרושם הוא כי רף ההסלמה נגד ישראל עולה עוד מדרגה מבחינת בחירת סוגי החימוש שבהם משתמש הארגון ובחירת היעדים.
בעזה, שתי מגמות: האחת, חיובית בכל הנוגע לחאן יונס, אבל השניה – פחות בכל הנוגע לחידוש פעילות הטרור של חמאס מאיזור צפון רצועת עזה. הנקודה הזו ממחישה כי עזה תהיה איזור לחימה עוד זמן רב, כולל בשטחים שבהם הושגה לכאורה שליטה ישראלית. התסריט כי קביעת הפרמטרים ליום שאחרי ועיצובו כבר בעת הזו יהפכו את היום שאחרי ליום חסר לחימה הוא מופרך ומדומיין לחלוטין.
בכל מקרה, האירוע הגדול הבא בהקשר הרצועתי זו העסקה להחזרת חטופים. עדין אין מתווה לאחר פסגת פאריס אתמול אבל יש שיחות מתקדמות. חמאס בדרך להפוך את עמדתה ולייצר מתווה שאמנם אינו מפסיק את המלחמה אלא יוצר הפוגה משמעותית, אבל תכליתו לדחוק את ישראל לדילמה ביום שאחרי קבלת רוב החטופים בנוגע לכדאיות המשך המלחמה.
זה הרעיון של סינוואר והוא לא מנותק מהשאיפות הפוליטיות של חלק מגורמי הכח בישראל, אבל בהחלט מנותק מרוח העם שנמצאת במקום אחר לגמרי.
בגזרת יהודה ושומרון, נמשכת הפעילות הצה״לית. עוד ועוד נחשף עומק תשתיות הטרור שצמחו שם בשנים האחרונות בחסות שיתוף הפעולה הביטחוני עם הרשות הפלסטינית והשלום הכלכלי. יחד עם זאת, הרושם הוא כי צה״ל הוריד מעט הילוך בגזרה זו, אולי בשל הערכות שהושמעו במערכת הביטחונית על חשש מאינתיפאדה (במציאות שבה כבר קיימת אחת כזו כבר כמעט שלוש שנים).

ד״ר דורון מצא הוא מזרחן. חוקר ומרצה בתחום הסכסוך וערביי ישראל. לשעבר בכיר במערכת הבטחון.

 

orna
Author: orna

ערוץ ToV אקטואליה יהודית ברשתות החברתיות   🇮🇱

עוד באותו נושא
רוצים להתעדכן מיד כשיש חדש?
הצטרפו לניוזלטר:
הרשמה
עדכן אותי
guest
2 תגובות
הישן ביותר
החדש ביותר המדורג ביותר
Inline Feedbacks
צפה בכל התגובות
Pini
Pini
3 חודשים לפני

":החל מספטמבר לא יהיה לכם (לממשלה) צבא ולא יהיה שב"כ", אמרה ברסלר. " יהיו אנשים שיאבדו את חייהם אבל זהו מחיר שצריך לשלם (כדי להפטר מהממשלה הזו)", אמר ברק. ה"לשעברים" (וברמיזות, לא רק לשעברים) הקולניים ביותר באותה "מחאה" איכשהו הגיעו דווקא מאותן יחידות שהתנהלותן ביום הטבח ובימים שלפניו היתה התמוהה ביותר – השב"כ, חיל האוויר ואמ"ן. לגנץ היה דחוף ביותר למנות רמטכ"ל חדש טרם המועד הרגיל של המינוי ושבוע לפני שהממשלה מתחלפת, וזאת למרות שכל המועמדים מגיעים מאותה הקליקה למעשה. השניים הראשונים עד כה לא סיפקו שום הסבר לכוונתם בדבריהם אלו, והפלא ופלא – גם לא התבקשו לכך. השאר, שזרקו איומים הרבה פחות קונקרטיים שנגעו ל"פגיעה בכשירות הצבא בגלל הרפורמה", לא סיפקו שום הסבר למנגנון בו הרפורמה פוגעת בכשירות הצבא, מלבד האפשרות שבכירי הצבא יעדיפו לעסוק בפוליטיקה (על דרך מרד "שקט" או אף "שביתה איטלקית") ולא בתפקידם. וכמובן, ישנו הפרט הפעוט הזה שהתרעות היו גם היו – וכולן הושתקו, חלקן באופן כוחני ובאיומים, ושאלף-אלפיים חמאסניקים על טויוטות הצליחו, ולו לשעות ספורות, להשבית לחלוטין את כל הגזרה הדרומית של הצבא שמתוקצב בלמעלה מ70 מיליארד שקל בשנה. עם קלאצ'ים ואר-פי-גי, לא איזה נשק על סודי שפותח באמצעות הכספים שקיבלו מקטאר או מחבריהם בשמאל העולמי; ועכשיו ישנם קולות למקד את כל התחקיר של היום שאחרי בדרג המדיני ואני בטוח שאין הכוונה לכלול את המינויים בצמרת מערכת הבטחון, שנעשו אמנם ע"י הדרג המדיני, רק לא זה שאותו רוצים לחקור באופן בלעדי. לאור כל זאת, כדאי שהמעורבים יתחילו לספק תשובות בקרוב. אז, אולי, לא יהיו תאוריות קונספירציה.

Pini
Pini
3 חודשים לפני

גם מכחישים וגם מטילים איסורי פרסום. מסרבים לחקור ובמקביל מבצעים חילופי תפקידים סודיים של אלו שאמורים להיחקר..ממעשיה ניתן ללמוד על אומץ לבה של ח"כ טלי גוטליב אשר פתחה במלחמה שערה מול סגן ראש השב"כ ובת זוגתו במטרה לחשוף את לכאורה שיתוף פעולה בין גורמי ביטחון וביון בכירים לבין נטורי קפלן. וכלשונה : " אני יודעת שמנגנוני ביון יכולים להזיק לי אך אינני חוששת". מי ייתן וכמוה היו עוד הרבה ח"כים מהקואליציה.ארגוני הבטחון בכל העולם, הם המסוכנים ביותר לאזרחי אותה מדינה, וגם בישראל גורמים העוינים את המדינה, יחד עם שמאלנים העוינים את המדינה, מחדירים לגופים האלה סוסים טרויאניים ושכירי חרב , מאחר וגופים אלה הם לכאורה 'חסויים', 'סודיים' הבקרה עליהם רופפת לכן, אין ביכוי, שאפילו ראש הממשלה, האחראי עליהם, לא ממש יודע את מי הם משרתים.

כתבות נוספות

נא בדוק את החיבור שלך לאינטרנט

2
0
מה אתם חושבים? נשמח שתגיבו.x

תחזית מזג האוויר

אפשר לבחור ערים מסוימות בלחיצה על המיקום

זמני היום