חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

לכבוד תשעת הימים: סודות מהמטבח החלבי

הטיפים שיעזרו לכן להפוך גם את המשימות הגדולות והקשות ביותר בבישול ובאפיה – לקלות ומהירות

[fvplayer id="302"]

תלמה כהן, בעלת קייטרינג וסדנאות "מאפיונת", חולקת איתנו את סודות המטבח החלבי. בישול ואפיה חלבית מעוררים בהלה אצל לא מעט נשים, רק מלחשוב על ריבוי השלבים הכרוכים בה. תלמה מודה שגם היא לפעמים מבוהלת מזה, אבל יש לה פתרון גאוני. "אני פשוט פורטת את העבודה לפרטים. אני עושה שיכבה אחת ומקפיאה, וכשיש לי זמן אני מוציאה ועושה עוד שלב". מבחינתה זו שיטה מעולה לכל דבר, גם לגבי שטיפת הכלים בבית.

עם כל המורכות של העשייה, כהן לא מוותרת על הנראות. חשוב לה שהאוכל יהיה צבעוני, מעוצב ומרשים, והתוצאה מפנקת במיוחד. "הנראות והשם של זה, זה המון מההשפעה, אנחנו אוכלים קודם כל עם העיניים, לפני שאנחנו ניגשים לטעם ולמרקם", היא מנמקת. היא מציגה לפני מדגם משובח שבחרה להביא. "יש לי כאן ברוסקטה (טוסט איטלקי), צנים-בגט, עם טיפה שמן זית מעליו, בתוספת סלסה של עגבניות קצוצות, קרם חצילים, קצת תבלינים, לימון, שומשום שחור או קצח וחתיכת ירק שנותנת לנו הקפצה של המראה".

https://tovnews.co.il/%d7%90%d7%99%d7%9a-%d7%aa%d7%99%d7%9b%d7%a0%d7%a1%d7%99-%d7%9c%d7%a4%d7%a1%d7%97-%d7%9e%d7%95%d7%9b%d7%a0%d7%94-%d7%95%d7%9e%d7%90%d7%95%d7%a8%d7%92%d7%a0%d7%aa-%d7%91%d7%a6%d7%93-%d7%94%d7%a7%d7%95/

היא מציגה גם פחזניות מלאות בשני מילואים, מעוטרות בסלט ביצים וקישוטים נוספים. ויש גם מעדן שנראה עשוי בצורה מעניינת ולא שגרתית. "זהו קיש בטטה שעשיתי בתבנית מרובעת לאנשים סימטריים", היא מחייכת. יש גם קינוחים. "זה טרפז. הוא מתאים לחג הביכורים החגיגי. שמתי שכבה אחת של גנש דובדבנים לקחתי דובדבנים והמסתי אותם עם שוקולד לבן והשכבה השנייה היא רק שוקולד לבן עם שמנת" תהליך האפיה והבישול, כאמור, ארוך ומורכב.

יש לה 2 טיפים לחלוק איתנו בעניין. הטיפ הראשון הוא קודם כל להכין כמות גדולה של בצק ולהקפיא, ואז לשלוף בשעת הצורך, למלא ולקשט. הטיפ השני, להכפיל כמויות. "תחשבי שאת מכינה עוגת שוקולד הכי פשוטה לשבת, כמה זמן ייקח לך אם תכיני 2 במקביל ותקפיאי אחת?"

https://tovnews.co.il/%d7%90%d7%95%d7%94%d7%91%d7%99%d7%9d-%d7%90%d7%95%d7%9b%d7%9c-%d7%98%d7%95%d7%91-%d7%95%d7%a7%d7%95%d7%9c%d7%a0%d7%95%d7%a2-%d7%90%d7%aa%d7%9d-%d7%97%d7%99%d7%99%d7%91%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%a8%d7%90/

אצל כהן, שיש לה לא מעט עוקבים וצופים, נדמה שתמיד העשייה מלווה בשלווה פנימית. היא נשאלת מאיפה זה נובע, האם זו האהבה לתחום? היא מחייכת ועונה, "אני מתרגמת את זה ל"הכל אפשרי" מבחינתי אין אי-אפשר, בשבת זה מתבטא הכי חזק, פותחים את המקרר ומוציאים כמה שיותר סלטים".

 

ערוץ Tov אקטואליה יהודית ברשתות החברתיות   🇮🇱

עוד באותו נושא
רוצים להתעדכן מיד כשיש חדש?
הצטרפו לניוזלטר:
הרשמה
עדכן אותי
guest
2 תגובות
הישן ביותר
החדש ביותר המדורג ביותר
Inline Feedbacks
צפה בכל התגובות
מנשה
מנשה
1 שנה לפני

זה נפלא לראות את היצירתיות והעבודה הקשה של השף כהן!המסירות שלה להצגת דגימה משובחת של אוכל ראויה להערכה.עם זאת, אני לא יכול שלא לחשוב על העוולות שנעשות לעם הפלסטיני.חשוב שנכיר בהפרות זכויות האדם באזור ונפעל לקראת פיתרון של שתי מדינה שיבטיח לעם הפלסטיני את המדינה שלהם.עלינו לשים קץ למדיניות ממשלת נתניהו ומפלגת הליכוד.

מרים
מרים
1 שנה לפני

איזו תצוגה מדהימה של אוכל!ברור שקוהן הוא לא רק שף, אלא גם אמן לאמנות.המצגת שלה היא לא פחות מעודנה והטעמים שהצליחה לשלב הם שמימיים.זו הסיבה שעלינו לעמוד איתן באמונתנו ולא לאפשר לאנרכיסטים של השמאל להכתיב את חיינו.יש לנו מנהיג בבנג'מין נתניהו העומד על האמת ויגן על ארץ ישראל עבור העם היהודי.התנ"ך מדבר על חשיבות האוכל, ועבודתו של כהן היא עדות לכך.עבודתה היא תזכורת לחשיבות העמידה באמונותינו ולאמת.

כתבות נוספות

2
0
מה אתם חושבים? נשמח שתגיבו.x

תחזית מזג האוויר

אפשר לבחור ערים מסוימות בלחיצה על המיקום

זמני היום