משרד הבריאות שלח מכתב לקופות החולים ובתי החולים ובו כללים להגדרות חשוד במחלה, הנחיות בידוד ומשך הבידוד. בנוסף, במכתב נחשף שבישראל אובחן מקרה בשנת 2018 בקרב נוסע שחזר מניגריה. ההנחיות הכתובות במכתב: תקופת הדגירה היא "לרוב 6 עד 13 ימים (טווח 5 עד 21 ימים)".
הסתמנות קלינית: "המחלה הינה דמויה אבעבועות שחורות. זמן המחלה 2 עד 4 שבועות. בד"כ המחלה חולפת ללא טיפול. סיבוכים אפשריים כוללים זיהום משני, ספסיס, דלקת המוח וזיהום הקרנית עד עיוורון". אופן הגדרת מקרה חשוד: "חולה עם חום ופריחה ללא אבחנה חלופית, במיוחד אם היה עם מקרה חשוד בארץ/ חו"ל". רופא בקהילה יפנה כל מטופל חשוד למלר"ד לצורך בירור וכל הבדיקות תבוצענה במסגרת זו.
בידוד בבית: "להנחות את החולים הנמצאים בטיפול בבית לשהות בחדר נפרד ומאוורר ( במידת האפשר גם שירותים נפרדים ) עם בידוד מגע ובידוד טיפתי. אם יש צורך לבני בית להיות במגע עמם, יש לעטות מסכה וכפפות. בעת טיפול בכלים ובכביסה של החולה, יש לעטות כפפות ולאחר מכן לשטוף ידיים עם מים וסבון או חיטוי אלכוהולי. משך הבידוד הינו עד שכל הגלדים נופלים".
סביר להניח שמדובר בהנחיות שעוד יכולות להשתנות. אבל כרגע אלה ההנחיות שנשלחו לקופות ולבתי החולים.שר הבריאות ניצן הורוביץ התייחס למחלה ואמר "אבעבועות הקוף היא מחלה מוכרת עם תסמינים קלים – לא מדובר במגפה. מודעות וזהירות – כן. פאניקה ותרחישי אימה – ממש ממש לא".