לאחר הכתבה ששודרה בתוכנית "עובדה", היועמ"שית העבירה מסר כי בכוונתה לפתוח בחקירה כנגד אשת ראש הממשלה שרה נתניהו.
לדברי נצ"מ אבי וייס, אין חוק לפיו אפשר להעמיד את שרה נתניהו לדין, וליועמ"שית אין סמכות לומר למשטרה לפתוח לה תיק חקירה.
זאת, מכיוון שאין חוק שמסמיך את היועמ"שית לקבל החלטות שכאלה בעניין אזרחים.
רק קצין משטרה מוסמך להחליט על פתיחת חקירה.
יפה שהוא חושב שהיועמ"ש לא יודעת מה סמכויותיה כראש התביעה הכללית במדינה. למרות שאין סעיף חוק מפורש המקנה ליועץ המשפטי לממשלה סמכות לפתוח בחקירה פלילית, סמכות זו נובעת ממעמדו כראש מערכת אכיפת החוק, הפסיקה, והנחיות פנימיות. ואם כבר, חוק יסוד: הממשלהסעיף 1 לחוק יסוד: הממשלה מגדיר את היועץ המשפטי לממשלה כאחד מזרועות הרשות המבצעת. זה מקנה לו סמכויות הנוגעות לתפקוד הממשלה ולפיקוח על פעולתה, לרבות פתיחה בחקירות פליליות נגד נבחרי ציבור.
תלמדי את המשפט הציבורי ותביני שהרשויות שואבות כוחן מהחוק. מה שלא מופיע בחוק כסמכותך אסור לך לעשות. ולא משנה מי אתה.. מה ששונה מהמשפט האזרחי. מה שלא מוגדר אסור, מותר.
תפקיד היומע"ש וסמכויותיו לא הוגדר בחוק באופן ספציפי. יש לה שלל סמכויות שהתפתחו כנוהג ופסיקה ובהגדרה העצמית. זה קורה הרבה פעמים בתפקיד חדש שבו יש עמימות מי שנכנס לתפקיד מגדיר אותו. סמכות לוקחים. כמובן שהתפקיד כבר לא חדש, אבל אין לנו באמת כנסת מתפקדת כבר הרבה זמן כדי להגדיר את הסמכויות. סמכויותיה אלו קיימות מזה זמן ואף אחד לא חלק עליהם. אבל כשלממשלה הזו לא נוח, היא מתחילה לחפש איפה אפשר לעגל פינות. מכל מקום, אנשים הגישו תלונה בעניינה והמשפטרה תהיה חייבת לחקור. אולי פנו ליועמ"ש כדי לבק את אישורה. דרך אגב, גם הצורך באישורה (אם לא פה אז במקירם אחרים שבהם מעורב נבחר ציבור) הוא לא משהו שנקבע בחוק. כך שבכל מקרה עניין החקירה אמור להיות מכוסה.