ח"כ אליהו רביבו הציע מתווה חדש להרכב הוועדה לבחירת שופטים:
הוועדה לבחירת שופטים נשארת בהרכבה הנוכחי עם אותו יחס בחירה – רוב של 7 מ-9 לבחירת שופט לביהמ"ש העליון. במקביל, מוקמות שתי ועדות איתור שמורכבות מחמישה חברים. יחס הבחירה במועמד הוא ברוב של 3 מ-5.
בוועדה הראשונה מכהנים: שר המשפטים, שר נוסף, נציג קואליציה, נציג אופוזיציה, שופט ביהמ"ש עליון.
בוועדה השנייה מכהנים: נשיא העליון, ראש האופוזיציה, שופט ביהמ"ש העליון, שני נציגי קואליציה.
https://youtu.be/y-LOL7JshYM
בסופו של התהליך, כל ועדת איתור מביאה לוועדת מינוי השופטים המקורית שלושה מועמדים על כל משרה פנויה (המועמדים חייבים לעמוד כמובן בתנאי הסף למועמדים לשיפוט), כאשר הוועדה המקורית חייבת לבחור אחד מבין השלושה.
לפי הסיכום, השופט הראשון שיבחר בסבב הבחירה הנוכחי יהיה מבין ועדת האיתור הראשונה של מועמדי הקואליציה. השופט הבא – ייבחר מבין מועמדי ועדת האיתור השניה וכן הלאה.
מנהל החדשות של גלי ישראל, ומגיש התוכנית המשפטית בערוץ TOV, עו"ד זיו מאור מנתח את טיבה של ההצעה: "כלל האצבע צריך להיות שאם השמאל מוכן לשקול את זה אז זה כנראה אומר שזה רע לימין.
אם אתה מחליף את קואליציה ואופוזיציה במילים ימין ושמאל, ואת המילה שופטים בשמאל כי זה מה שזה אז אתה מבין את רמת ההצעה.
אם השיטה הזו תיושם הימין, כשבד"כ הוא מקים קואליציה עם לשון מאזנים בשמאל, אזי לנצח נצחים השמאל יוסיף לשלוט בוועדה לבחירת שופטים כאשר השופטים יהיו בה לשון מאזניים".
האם הווטו של השופטים יימשך?
צפו בראיון המלא באולפן ערוץ TOV
אז לא הבנתי למה צריך בכלל את הועדה. אם חייבים לקבל בקדימות ראשונה נציג שנבחר ע"י רוב ימני ואחריו נציג הצוות מהאופוזיציה, הוועדה מתייתרת לבד מה סימבוליקה של ועדה. אין כלל משמעות של שבע מתשע חברים.
הכל בחוף.