"בפסח אין לאן לברוח" אומרת מעיין דיין, "אבל מסתבר שיש דרכים לשמור. זה מתחיל בהכנה מקדימה- כבר מהמוצרים שרוכשים לפסח צריך לתכנן ולהבין מה נכין בחג- בליל הסדר, בחול המועד, בגדול ועם הרבה אופציות. אז אם אנחנו רגילים עד עכשיו למצה, שוקולד וצ'יפס – שזה בסדר ואפשר לשלב, אנחנו לא צריכים להיות רק שם".
[vplayer id='11448']
דיין מסבירה כי חשוב לפתוח את הראש ולהיות במקומות שלא התרגלנו להיות בהם "למשל – לחם טחינה ובמקום ממרח טחינה שמים ממרח שקדים. בטטה, קינואה, כל אחד והקפדותיו. צריך לזכור שבפסח אחד המכשולים זה כאבי הבטן והעיצוריות- במצות אין הרבה סיבים תזונתיים ובוודאי שלא נוזלים. זה נכנס לגוף ותוקע- חייבים לגבות את המצות בהרבה מים ולהוסיף קטניות, בטטה, סיבים תזונתיים".
דיין ממליצה לשלב ירקות טריים , מבושלים, מוקפצים ומרקים כמו בכל השנה ואפילו יותר, כמו גם להקפיד לשתות כמה שיותר מים. בראיון המיוחד לקראת החג, היא מעניקה עוד המלצות חשובות שיעזרו לצלוח את פסח ללא עלייה במשקל.