העולם שאנו מכירים, שבנה במשך עשורים תקווה לגלובליזציה שוויונית, עומד בפני שבר. כך טוען העתידן דוד פסיג, שמזהיר כי הנחות היסוד שעליהן נבנה הסדר הגלובלי מובילות היום לצרות צרורות. הרעיון של עולם שבו לכל אחד יש די צורכו, ללא צורך להיאבק או לגזול משאבים מאחרים, מתפורר מול עינינו.
האנושות, לפי פסיג, לא הצליחה להתגבר על הדחף הבסיסי שלה – יצר התחרות. גם בעידן של שפע טכנולוגי, אנשים שואפים תמיד ליותר, לא רק בכמות אלא גם באיכות. השאיפה להיות טוב יותר מאחרים לא תיעלם, והיא ממשיכה להזין תחרות כלכלית, ביטחונית וטכנולוגית.
ההתפתחויות הגלובליות האחרונות מעוררות חרדה אצל מדינות רבות, ובמיוחד ביפן. מדינה זו, שאינה מחזיקה במשאבי אנרגיה טבעיים, משקיעה בפרויקטים פורצי דרך כדי להבטיח את עתידה. אחד מהם, פרויקט בשם "לונג", מציע חזון יוצא דופן: הצבת טבעת של פנלים סולאריים על פני הירח, שתשדר אנרגיה לכדור הארץ. הרעיון מבוסס על כך שבירח ניתן לקלוט אור שמש כמעט באופן רציף, כולל בשעות הלילה הארציות.
החזון של פסיג איננו פסימי – הוא ריאלי. במציאות שבה שיתוף פעולה גלובלי נסדק והמדינות חוזרות להגן על עצמן, רק חדשנות טכנולוגית והבנה אסטרטגית עמוקה יאפשרו לאנושות להתמודד עם העתיד.