שלא כבעבר, כיום יש הרבה מאד אפשרויות ותחליפים שמפצים את מי שמקפיד שלא לאכול קטניות בפסח. לשם כך, כינסנו את השפית חיה ללונק, שידועה בתכנים הקולינריים הפופולריים שהיא מעלה לרשתות.
[vplayer id='13899']
וכמובן שביקשנו מללונק מתכונים מנצחים ומתוקים שנוכל להוסיף למחברת המתכונים של החג:
עוגת ספוג עם שוקו צ’יפס ושברי שקדים לפסח
ללא שרויה וללא קטניות!/ חיה ללונק
5 ביצים גודל L
3/4 כוס שמן
כוס סוכר
3 כפות קוקוס
3 כפות קמח תפוחי אדמה
שקית אבקת אפיה.
כ 50 גרם שקדים פרוסים או קצוצים
אופן ההכנה:
מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים. את החלבונים מקציפים עם חצי כוס סוכר עד שמתקבל קצף תפוח היטב.
לקערת החלמונים, מוסיפים את השמן וחצי כוס סוכר וטורפים היטב.
מוסיפים את שאר המרכיבים היבשים: הקוקוס, הקמח, אבקת האפייה מלבד השוקו צ’יפס וטורפים שוב עד שמתקבל מרקם חלק וללא גושים.
בהדרגה, כל פעם לוקחים כף מהקצף ומוסיפים לתערובת היבשים, עד שהכל אחיד, בקיפולים עדינים ונוצרת תערובת תפוחה.
מוסיפים את השוקו צ’יפס ומקפלים.
מעבירים את התערובת לתבנית קרטון מספר 22 משומנת בשמן.
מעל מפזרים את השקדים הפרוסים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות.
מורידים 170 מעלות ומשאירים עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.
בראוניז כשר לפסח /חיה ללונק
200 מ״ל שמן
200 גר שוקולד מריר
כוס סוכר לבן
קמצוץ מלח
4 ביצים
20 גר קקאו
180 גר קמח תפוחי אדמה
חופן שברי פיסטוק טבעי או אגוזי מלך לקישוט
אופן ההכנה:
בקערה ממיסים את השוקולד והשמן עד להמסה מלאה וטורפים היטב, בהדרגה ובטריפה בין לבין מוסיפים את הסוכר, המלח, את ארבעת הביצים כל אחת לחוד וטורפים בין לבין, ואת הקקאו והקורנפלור.
כשהכל הופך לעיסה אחידה מוסיפים את שברי הפיסטוק והאגוזי מלך מלמעלה.
מעבירים לתנור לאפיה של 20 דק על 180 מעלות(לא יותר, או עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים) זכרו שאנחנו לא רוצים אפיית יתר.
מוציאים מהתנור, מניחים לצינון וכשמתקרר אפשר לפזר מעל, מה שאוהבים