האנליסט הגיאופוליטי והיועץ לענייני בטחון, ניצן דוד פוקס, מסביר כיצד אפשר להתמודד עם הוודאות שהיא מנת חלקו של כל ישראלי בעיקר מאז פרצה המלחמה בעזה בשמחת תורה: "הדבר הכי חשוב בנוגע לאי וודאות היא ההשלמה איתה. גם ב 6.10 לא ידענו מה ילד יום אבל לא חשבנו על זה. ולכן, כדאי להשלים עם זה שיש דברים שאנחנו לא יודעים, שהמודיעין לא מושלם וישראל לא צריכה לחפש כאסטרטגיה לחזות באופן של מאה אחוז אלא לטפל באיומים שהיא מזהה כאיומים ולטפל בהם. לא גילינו פתאום שחמאס הוא ארגון רצחני אלא הפעם הוא פשוט הצליח".
"סירבנו לפעול, לא לחזות", אומר פוקס בתשובה מדוע ישראל התעלמה מהאזהרות שצפו בישראל עד שמחת תורה, "ההנהגה הפוליטית של ישראל בחרה בשקט לפי הקו "שקט ייענה בשקט". הקווים האדומים בלבנון מול חיזבאללה, הכספים שהועברו לחמאס, מדינת ישראל בחרה ביודעין בשקט אך לצערנו שקט שנקנה בהעלמת עין או דחיית המלחמה נשלם עליו בריבית דריבית".
לדבריו, החברה הישראלית צריכה גם לקחת חלק מהאחריות על מעשיהם של המנהיגים: "התמכרנו לשקט כי כדי להשיג אותו לא צריך להסתכן, לא צריך לפעול פעולה משמעותית, אין דרישות לציבור, לא צריך להיכשל מבחינה צבאית, או באבידות. ראינו את זה במערכה שבין המלחמות מול חיזבאללה, ראינו את זה בניהול הסכסוך מול הרשות הפלסטינית, ראינו את זה בחלוקה בין חמאס לג'יהאד האסלאמי. חוץ מזה הציבור לא הראה שהוא מעוניין בפעולות".
צפו בראיון המלא באולפן ערוץ TOV
חסר לכם אוויר? Z Medic Air הכנסו לקישור
https://bit.ly/ZMedicAirTov
הציבור לא לחץ לחסל את עזה משום שהיו מספיק סבבים שהיו פחות מחצי עבודה בלי הישגים המיתיים(מתחמשים מחדש)
ההתנגדות של השמאל משפיעה גם על הימין מפרקת את הלגיטימיות המלחמתית מיצרת הכזבה מכל פעולה של הממשלה