שופטי בית המשפט העליון התכנסו לדיון דרמטי על חוק הנבצרות. בהרכב בראשות נשיאת העליון אסתר חיות יושבים גם השופט יצחק עמית והשופט עוזי פוגלמן. שופטי בית המשפט העליון יכריעו האם לפסול לראשונה את התיקון לחוק יסוד הממשלה.
חוק הנבצרות, שעבר בכנסת בחורף האחרון, הוא תיקון לחוק יסוד,
שאם יבוטל תהיה זו הפעם הראשונה בה בית המשפט מבטל חוק יסוד.
החוק קודם לאחר שבקואליציה חששו מאפשרות של הדחת ראש הממשלה בידי היועמ"שית בשל המשפט המתנהל נגדו. החשש החריף לאחר שהיועצת אסרה על ראש הממשלה לחלוטין כל עיסוק ברפורמה המשפטית, בטענה שהוא נמצא בניגוד עניינים בנושא.
השופטת בדימוס ומומחית למשפט פלילי, עו"ד שרה חביב מתנגדת לרפורמה ובשיחה עם יוסף רוסו מנסה להגן על מהלכיו של בית המשפט וטוענת כי הוא נוהג רק על פי החוק: "אנחנו דנים בחקיקת חוקי יסוד בקצב שאני לא זוכרת כמוהו. המשבר מתהווה בגלל חוסר ההסכמה, יש לו השלכות כלכליות, חברתיות ועוד. הממשלה שולטת בכנסת. ברוב הדמוקרטיות בעולם יש שני בתי פרלמנט או חוקה שאי אפשר לשנות אותה או לחוקק אותה מחדש כמו שאצלנו מחוקקים בקצב מסחרר".
"נניח באופן היפותטי", אומרת חביב, "שהכנסת מבטלת את הבחירות הבאות או קובעת שבחירות יהיו פעם בעשר שנים. זה חוק יסוד הכנסת. זה מובן מאליו שבית המשפט צריך להתערב? חוק הנבצרות הוא לגמרי הוראה שמתאימה לחוק יסוד. הטענה של היועמ"שית היא שהחקיקה הזו חוקקה בשלב הזה ובנוסח הזה בלי להתחשב בהשלכות הרוחב ושזו חקיקה פרסונאלית".
צפו בדיון המרתק
חוות ארץ האיילים
בעברי הרחוק, הפקולטה שקבלה לשורותיה כל מי שנכשל מלהתקבל לפקולטות אחרות, זו הפקולטה למשפטים. כלומר כל בררת הסטודנטים של אז, הם השופטים הבכירים של היום.