מרים שקד, מנכ"לית עמותת "שוויון הזדמנויות", הקימה את העמותה בעקבות מה שגילתה במהלך שירותה הצבאי, ממנו השתחררה לפני שנתיים.
היא שירתה ביחידה 8.1 של מערך המבצעים המיוחדים באגף המודיעין וגילתה ששיטת המיון מפלה ביותר ומתבססת על המלצות מאנשי היחידה, או במילים אחרות: "חבר מביא חבר".
מאז מנהלת שקד מנהלת מאבק ארוך של למעלה משנתיים שהביא לאחרונה להפסקת ההמלצות באופן זמני. אלא שכעת היחידות הטכנולוגיות שכל כך טובות בייצור גדג'טים מתוחכמים אינן מצליחות לייצר מיון שוויוני, וחצי מהתקנים אינם מאוישים, "המפקדים מראיינים מועמדים מוכשרים אבל לא מצליחים למצוא אנשים שדומים להם מספיק כדי לקבל אותם", היא טוענת.
מרים שקד משלמת מחירים על המאבק: יום לאחר חשיפת השיטה ב"ידיעות אחרונות" תחת שמה היא קיבלה פטור ממילואים, ומ"ביטחון מידע" התקשרו לאיים עליה. יש גם מחירים חברתיים: "אנשי היחידה מאשימים אותי בכך שאינם יכולים לגייס אליה קרובי משפחה וחברים וטוענים שאני פוגעת ביחידה".
לצד זאת יש תגובות חיוביות ואנשים רבים שהבינו פתאום שלא התקבלו משום שלא היו מוכשרים מספיק אלא משום שלא היו מקושרים או שלא גרו במרכז.
האם יש היגיון בשיטה הישנה?
צפו בראיון המלא
להתנדבות בתמלול:
כל הכבוד לך אלופה כל הכבוד, כן לצערי בארץ כל המקומות הטובים זה חבר מביא חבר וככה הרבה אנשים טובים מפוספסים ומפסידים הצלחה בחיים. נכון את תשלמי על זה מחיר אבל העתיד שלך יהיה אמיתי וטוב מאשר אלו שאין להם שום כשרון רק קשרים וחברים. מאחלת לך הצלחה בכל אשר תפני.
צריך לבטל אל חמולת השופטים בישראל. הם מגינים על רוצחת קניבלית בגלל שהיא סייענית שב"כ. docdroid . net / smv1kdn
תמחקו את הרווחים לראות את הראיות,
במשפט דרייפוס שהם עושים.
צריך לבטל אל חמולת השופטים בישראל. הם מגינים על רוצחת קניבלית בגלל שהיא סייענית שב"כ.
https://www.docdroid.net/sMv1KDN/document