"לפני 25 שנה, כשהמנהרות היו מאוד פשוטות ומאוד קטנות הצענו שתי טכניקות להתמודד איתן, וההחלטה הייתה לא להתמודד" , כך מספר פרופ' חיים גבירצמן, מהחוג למדעי הטבע באוניברסיטה העברית.
לאחר שהם נדחו, הם לא התייאשו וניסו בכל זאת לקדם את הרעיון, שנה אחר שנה אך ללא הועיל, עד אשר קרתה תפנית: ״אחרי 'צוק איתן' הנושא עלה לכותרות, והתעניינו בו פעם נוספת, אבל אז המנהרות היו יותר מתוחכמות, והיו מנהרות שחדרו לשטח ישראל״.
השיטה של פרופ' גבירצמן פועלת בשיטה של הצפת המנהרה במים במהירות כזו שתהיה גבוהה יותר מהמהירות של חלחול המים אל תוך האדמה. זו השיטה שנוקטים בה היום במלחמה ברצועת עזה.
הצטרפו למועדון ״היחידה״
המקור הפשוט והזול ביותר להציף את המנהרות הוא הים התיכון, ולחפור תעלה קצרה שתוביל את מי הים למנהרות זו לא בעיה הנדסית לגאונים…. מה שצריך זה הרצון לנצח.
אבל יש לפני היישום של ההצעה שלך יש לבטל את כח המשיכה.!
מעייף לשמוע את הראיונות שעושה שטרום.
הוא מדבר בפומפוזיות ובחשיבות וגוזל זמן ניכר מהראיון
יכול להיות שלפני 25 שנה השיטה שלו היתה עובדת, אבל אז הנזק לישראל בעולם על זה שהיא הורסת את מי התהום של עזה, היה גדול – אף אחד, כולל ישראל לא צפה מה שקרה בהמשך.
מה שבטוח שהיום ניסו את השיטה שלו והיא פשוט לא עבדה.
שישתו מי ים כמו שאמר הבוס שלהם.
הדרך הכי זולה וטובה זאת תעלה מהים
היו רק שתי בעיות עם ההצעה שלו:
הוא לא ידע בכלל איפה נמצאים פתחי המנהרות.
הוא לא הציע דרך להגיע למנהרות.
ובאשר להצעה עצמה, הפטנט רשום ע״ש המצרים.
עזה נמצאת 20 מ' מתחת לפני הים. אני הייתי בונה 50 תעלות פותח אותן ליצירת אגם עזה. יש אגם – אין פעילות חבלנית. כל כך פשוט.
לא יאמן שהתשובות היו מונחות אצלנו בכיס וממזמן.
פשוט לא הקשבנו לאנשים הנכונים… והחכמים.
Can you be more specific about the content of your article? After reading it, I still have some doubts. Hope you can help me.