פרופ' אומן תומך ברפורמה המשפטית תוך שמירה על מערכת של איזונים ובלמים במידה הנכונה. הוא אינו מבין על מה הרעש הגדול שהקימה האופוזיציה לאחר שרצון העם עומד לקבל ביטוי ביישום הרפורמה ומאשים את בית המשפט בהטיה ברורה לכיוון השמאלי.
את ההופעה התקשורתית של נשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות הוא תוקף וקורא לכל מערכת המשפט לשמור על שתיקה בעת הזו. על תלונתו של אהרון ברק על יריב לוין שלא התייעץ איתו בנושא הוא אומר כי היא "מיותרת לחלוטין" וחושף דברים מתוך שיחה שקיים עם נשיא בית המשפט לשעבר על תפקידם של השופטים כמחוקקים.
צפו בראיון המלא:
שלום,
אני דמוקרט. היות וגם אתם טוענים להיות דמוקרטים, אשמח לנהל כאן דיון ענייני וממוקד. מקווה שמישהו שבאמת ישר ייענה לאתגר. רק בבקשה להתמקד, בלי ברבורים.
קודם כל תפסיקו את ההפגנות האנרכיסטיות שלכם ורק אחר כך נדבר איתכם. וגם זה בתנאים מסויימים.
לך לחברים שלך בכיכר המדינה ובאזרילי. תחנך אותם קודם.
לעניין וועדה לבחירת שופטים:
עלינו לענות על שתי בעיות:
לעניין הייצוגיות, הכי נכון שבחירת המועמדים תהיה על ידי נציגי הקואליציה.
לעניין האיכות, הכי נכון שאותה יקבעו שופטים בדימוס שייבחרו בהגרלה, בהתאם למדרגת בית המשפט.
אם נפסלו לצורך העניין 4 מועמדים, דבר שלא צריך לקרות, ייבחרו שופטים בדימוס חדשים. אם גם לדעתם כל המועמדים לא היו ראויים, הם יציעו 4 מועמדים, והחכ"ים יבחרו, ואם החכ"ים לא ימצאו מועמד ראוי, ההחלטה תהיה של השופטים בדימוס, כי מקצועיותם גוברת.
לעניין עילת הסבירות:
משפט אינו מתמטיקה. אינך יכול לרשום את כל המקרים בחוק. חייב להיות לשופט שיקול דעת מהו חוסר סבירות קיצוני, ואין לזה כל קשר עם סולם ערכיו. המערכת השלטונית מועדת לקבלת החלטות לא סבירות בשל אינטרסים ולחצים פוליטיים וכלכליים, ורק הגיוני שיהיה למי לפנות במקרים שמישהו חושב שהתקבלו החלטות שלטוניות בלתי סבירות.
אם מישהו רציני וישר ייענה לאתגר, אשמח לדון איתו על שאר העניינים הקשורים ברפורמה המשפטית
ורק אציין שטענתו של הפרופסור שמדובר אך ורק בהרכב הוועדה למינוי שופטים, ולכן תגובת הצד השני היא היסטרית, פשוט אינה נכונה