אלעזר שטורם מפציר בכל מי שלוקח חלק בוויכוח בישראל: "אני קורא לכם לחשוב על גבולות הדיבור שכל אחד שם על עצמו, ובכל מקרה השאירו את השואה בחוץ!"
את הדברים הוא אמר על רקע התבטאויות חמורות של שקמה ברסלר ואחרים שמזכירים את השואה ואת הנאציזם בהקשר הוויכוח סביב הממשלה והרפורמה המשפטית.
ברסלר, ממובילות הקמפיין והמחאה נגד הממשלה, עוררה סערה כשיצאה נגד קיום שיח עם חברי הקואליציה והכריזה: "אני לא מנהלת משא ומתן עם נאצים – יהודים ושאינם יהודים".
בהזדמנות אחרת היא ביקרה את אלו שיושבים בחדרי המשא ומתן עם מחנה הימין ואמרה כי "אם יושבים עשרה אנשים ונאצי אחד סביב השולחן – יושבים אחד עשר נאצים סביב השולחן".
ד"ר רות קבסה אברמזון ועו"ד זיו מאור שוחחו על הלגיטימציה של אזכור השואה והנאציזם בדיון הציבורי. מאור דווקא מסרב להתרגש מהשימוש במושגים הלקוחים מהטרגדיה הגדולה של העם היהודי ומציע להתייחס לטיעונים בענייניות.
קבסה, לעומת זאת, מתנגדת לכל מתן לגיטימציה כלשהי לשימוש בטרמינולוגיה של שואה ונאציזם.
היא מנתחת את השיטה של מובילי המחאה נגד הממשלה שדאגו לשנות את השפה על מנת שיצליחו ליצור התלקחות. "הדבר הראשון היה קמפיין 'אל תקרא לי אחי', אנחנו רק אזרחים. ברגע ששינו את השפה שינו את המוסר ואת הרגש ועכשיו הכל פתוח".
"השטחה של המחשבה ושל השפה מביאה לרוע וזו הסכנה", היא מסכמת.
צפו בדיון.
לכי לנשק את כפות הרגליים של נתניהו