[vplayer id='14033']
בזמן שבבתי חולים רבים עסוקים בימים אלו בלאכוף את פסק הדין של בג"ץ, ולאפשר אכילת חמץ ברחבי בתי החולים, יש בתי חולים שפחות מוטרדים מהפסיקה השנויה במחלוקת. כך למשל בית החולים המוסלמי אל-מקאסד בהר הזיתים שבירושלים – בית חולים במדינת ישראל הכפוף לחוק הישראלי.
מתחקיר TOV עולה כי בבית חולים זה אכן אסור לאכול חמץ ברחבי בית החולים בכל ימי הפסח, בניגוד לפסיקת בג"ץ. אך חמץ הוא לא הדבר היחיד שאסור לאכול בו. כי פשוט אסור לאכול בו כלום. התקשרנו לבית החולים לנסות לברר האם מתאפשרת אכילה בשטח הציבורי של בית החולים בזמן הרמדאן. כך ענו לנו בבית החולים: אסור לאכול ברמדאן בבית החולים בפרהסיה, אלא בחדר צדדי בלבד. הקלטת השיחה מצורפת לכתבה.
בית החולים אל-מקאסד נוסד בשנת 1968 ויש בו 250 מיטות אשפוז. הוא מטפל בין השאר באורתופדיה, ניתוחי לב פתוח, רפואת ילדים ורפואת עור. בית החולים הוא ציבורי וכל הטיפולים ניתנים בו ללא תשלום מלבד הטיפול לחולי סרטן.
https://tovnews.co.il/%d7%a6%d7%94%d7%9c-%d7%a6%d7%91%d7%90-%d7%94%d7%a2%d7%9d-%d7%90%d7%95-%d7%a6%d7%91%d7%90-%d7%91%d7%92%d7%a5/
בית החולים נמצא בשכונת א-טור בהר הזיתים בירושלים בשטחה הריבוני של מדינת ישראל, והוא כמובן כפוף לחוקי המדינה לכל דבר ועניין, וממילא מחויב לקיים את פסיקת בג"ץ בנושא החמץ בפסח. כזכור, בעקבות עתירה של הפורום החילוני ושל ארגון השמאל הקיצוני עדאלה, חייב בג"ץ את בתי החולים לאפשר הכנסת ואכילת חמץ בשטח הציבורי של בית החולים. במהלך הדיונים בעתירה, הציעה המדינה להתיר צריכת חמץ רק במתחמים סגורים ומבודדים, אך שופטי בג"ץ דחו את ההצעה על הסף. השופט ניל הנדל אף העיר למדינה כי "נראה שאתם לא מנסים למצוא שום פתרון". רם פרומן, יו"ר הפורום החילוני, במאמר שפרסם ב"הארץ" ביוני 2020, אף התבטא כי הפשרה שמציעה המדינה היא "הקמת מכלאות לאוכלי חמץ בשולי בתי החולים".
כאמור, בבית החולים אל-מקאדס מציעים בדיוק "מכלאות" מסוג זה, כפי שניתן לשמוע בהקלטה.
שאלנו את יו"ר הפורום החילוני רם פרומן האם הוא מוצא פגם בכך שאסור לאכול בבית החולים אל-מקאדס, פרומן סרב להגיב לדברים.
פנינו אל ארגון עדאלה באותה השאלה, הם הבטיחו שיחזרו אלינו עם תשובה. ברגע שיגיבו – דבריהם יפורסמו במלואם.
בושה לבג"ץ
בגץ ענה על העתירה שפנו בה אליו בקשר לחיטוט בתיקים.
עוד לפני העתירה, בכל יום חול אפשר להביא לבית חולים חזר ולאכול חופשי גם ליד דתיים.
בגץ לא אוכף את החוק, אם לא אוכפים את החוק כראוי בבית חולים מוסלמי תרגישו חופשי לפנות לבגץ בעניין.
דבר נוסף, 7לפני שבאה העתירה אפחד לא הציע את הפשרה עם מי שלא שומר כשרות אלא רק אחרי שנמאס לאזרחים מהאכיפה.
בבית החולים הזה יש פשרה עוד לפני שמישהו פנה לבג"ץ וכנראה בגלל זה אפחד לא התלונן.
מציע שבמקום לחפש איפה לסכסך ולהפריד בעם תנסו למצוא את הפשרות ואת מה שיאפשר לנו לחיות יחד.
והנושא הבא, תחבורה ציבורית בשבת, למה יש בישובים ערביים ואין ביהודים?
יאללה לתחקיר …
לי נמאס שמגבילים אותי לעשן וזה לא רק לשבוע אלא כבר הרבה שנים
משום מה שוכחים שכ20% ויותר מעשנים וכופים עליהם שלא לעשן במקומות ציבוריים או מקצים להם "פינות מצורעים" ואף אחד לא עושה מזה עניין ואם ינסו להצדיק בזה שעישון מזיק לבריאות הרי שחמץ בפסח מזיק לחלק מהאנשים ואפילו לא רק לדתיים לבריאותם הנפשית אז….