לפני כחודש הוגשה עתירה לבג"ץ באמצעות ארגון "רופאים לזכויות אדם" שביקש להורות לצה"ל להפסיק לקרוא לפינוי בתי חולים בצפון ובמרכז רצועת עזה.
הארגון טען ל"העדר אפשרות פינוי בבית החולים המטפל במונשמים, פגים, ובמאות חולים ופצועים". ממלא מקום נשיא בית המשפט העליון, השופט עוזי פוגלמן, לא דחה את העתירה על הסף. העתירה "נעדרה מתחילתה תשתית עובדתית מינימלית, וכי היא אינה יכולה להוות תחליף להתנהלות על פי כללי הדיון הבסיסיים", כתב השופט והוסיף כי לא יינתן צו להוצאות בגין עתירה זו.
אמש (רביעי) דחה בג"ץ את העתירה שהוגשה נגד עסקת החטופים עם חמאס שאושרה ע"י על ידי הממשלה.
העתירה הוגשה על ידי ארגון "אלמגור"- לנפגעי הטרור. שם נכתב: "בדעתנו לבקש מבג"ץ דיון ממצה על העסקה", טען סא"ל מאיר אינדור, מראשי הארגון. "אנו נדרוש לפרוס את כל פרטי ההסכם עם החמאס. אנו מבקשים לדעת את פרטי ההתחייבויות של ישראל לחמאס, בהגבלות הלחימה, הפסקת מעקב מודיעיני מהאויר, והכנסת דלקים חומרים שיש בהם לשמש לצרכי החמאס בהפעלת טרור כלפי תושבי ישראל. נתבע לפרט מה הן ההתחייבות של ישראל לחמאס".
משמעות הדחיה על הסף היא שאין צורך בתגובה של המדינה.
בהחלטה נאמר כי "אין עילה להתערבות בית המשפט, וזאת נוכח שיקול הדעת הרחב המסור לממשלה בהחלטות בעלות אופי מדיני מובהק".
הבוקר (חמישי) הוגשה עתירה נוספת והפעם ע"י פורום "בוחרים בחיים" של המשפחות השכולות ונפגעי הטרור וגם אליהו ליבמן, אביו של אליקים החטוף בעזה.
מטעם הפורום נמסר: "רבים מאיתנו איבדו את יקיריהם על ידי מחבל ששוחרר בעסקה זו או אחרת ואנו סבורים כי גם הפעם מסכנת ממשלת ישראל את אזרחיה".
אגב, בג"ץ דחה בעבר גם את עתירות המשפחות בעסקת שליט.
יאמן מזמן יאמן זה בגץ בהרכב הקיים בעריצות מושחתת ומעוותת ומסכנת